MTB spusti, ture, traili ...

Ene par GPS trackov sem posnel [SonyXperiaGO + OruxMaps].

01 | Lovska Koča Plešivica - Vinko vrh - Dvor
Ena taka enduro trasca izpred lovske koče na Plešivici, dol čez travnik po vlaki in potem levo na singlco. Za makadamskim križiščem pa na prečenje nad Podšempavom po tehnični singlci do Vinkovga vrha. Od tu pa čez vas do gozda in do vrha hriba, kjer so še vedno vidna kamnita obzidja očitno nekdaj nekega naselja. Potem pa samo še spust do Dvora po eni slatki zapuščeni vlakci, deloma singlci.

Koca Plesivica - Dvor


02 | Lašče - Primož - Cegelnica
Tokrat sem iskal novo povezavo do Cegelnice in zabluzil po precej nevoznih vlakah ... sem si pa par zadev razjasnil in videl, pa zadeve obetajo :)
Sicer sem se pa iz Lašč povzpel po vlaki (prec pred cerkvico zaviješ desno na njo) do vrha Primoža od tu pa potem spust po vlakah do Cegelnice. Prvi del po vlaki do jase s travnikom in štantom je kul in leti. Za tem so pa očitno podiral/vlačili hlodovino z nekim goseničarjem in je vlaka totalno razjebana, pa še kupi smrekovih vej so na njej zavoženi ... sm bil čist srečen, da menjalnik še vedno dela kot mora, ko sem se prebil čez ta razfuk. Na sredini sem še malo v hrib obrnil (vzhodno), ker če bi ga odžgal naprej proti zahodu bi prišel v Žužemberk. Potem pa zaključil po blatu do dna ... drugič bo bulš :)

Lašče - Primož - Cegelnica


03 | Lašče - Komanca - ŽBK - Sadinja vas - Dvor - Koti
Iz Lašč po makadamu in potem vlaki (E7 pot) do Komance. Tam na vlake in potem do nad Žužemberk. Spust po eni čist bolanu hitri, uvoženi, na odseke kamniti, hudi vlaki in potem zaklučk po makadamu do ŽBKja. Čezenj do spomenika od tle pa po makadamu do Mačkuca in za njim v hosto na vlake.  Malo vzpona do tazadnga čist hudga, hitrga spusta na Dvor ... na špricar, pa prot Soteski čez Kote ...
... ma en zgolj delni track ... pozabu dat snemat od doma ... pa v Kotih spet pozabu zaklučt ... bo naslednjič celotn "proper" krog narejen z Liscem vred :D

Lašče - ŽBK - Dvor - Koti


04 | Gače - Komarna vas - Črmošnjice
Iz vrha Gač pa do parkirišča se spustimo dol po trailu, katerega smo naredili 3 leta nazaj (dobru smo se dogovoril z občino in lastnikom žičnic ... naredil smo vzorčni trail ... nobedn ga ni vidu ... nč se ni premaknilu od takrat ... ampak trail je ostal in čaka).
Iz parkirišča po asfaltu do Komarne vasi. Od tu pa samo še v dolino po super potki "kurirjev in vezistov", katero sva pa z Bojčem našla in spucala v decembru 2013.
Fajn razgledi na dolenjsko iz vrha Gač (sploh lučke ponoč). Več variant za vzpon. Dodatno sem najdu še en posrečen jarek (treba ga spucat vejevja in listja) ... tako da bo enkrat tudi več variant za spust. Do takrat pa samo tale spodnja linija.

View Gače - Komarna vas - Črmošnjice in a larger map

Ni komentarjev: