torek, 28. junij 2011

Krokar 2011 ... poskus št. #2

Tokrat smo pogledal vremensko napoved, ki je obetala, tako da smo v nedelji 26.junija 2011 spet poskušal osvojit vrh Krokarja.
Turce smo se lotil iz zahodne smeri in iz nadmorske višine 900m :) pa smo še zmerej rabil 5ur da smo pršli do Kolpe :S
Že čisto v startu smo šli čisto za brezveze na vrh Cerka (1138m), pa da je bilo res vse super smo morali bicikle še v dolino nosit in to po samih skalah! Ok, bi se dalo tudi po lažji varjanti ampak mi smo hoteli sekat smer. Od tle naprej sledi pomojem kar kakšna ura tavanja po pragozdu in iskanje pešpoti (ki je narisana na zamljevidu ... samo na terenu je dejansku pa ni vidt :)). Naposled le najdemo pešpot ampak smo tudi že skoraj na vrhu Krokarja, tako da pavza! Od zdej naprej samo še dol več ali manj ... smo mislni.
Spust iz Krokarja proti Krempi je strm ku prasica. Ampak je hudu! No pol smo se moral spet povzpet na hrib Krempa (944m). Nabiramo višince pač, si rečemo :) Iz vrha Krempe se začne fenomenaln spust .. ki pa se prehitro konča in se spet začne hrib, pa malo ravnine, kakšen kratek spust in se spet začne hrib, pa malo ravnine, kakšen kratek spust in se spet začne hrib, pa malo ravnine, kakšen kratek spust.... in to kr TRAAAAAAAAJA. Nekako mi je bilo jasno da moramo pridt še na vrh Boriča (909m) ampak še zmerej pa nism pričakoval takega hriba za finale kot se je pokazalo .. čist ubijalska strmina! Od tle naprej pa samo še en čist nevozen del, za gor in dol (mimo zajle), sicer se pa začne en res dolg pa lep spust do Kolpe. Trail je flovn in v celoti prevozen, nikjer nobene žive duše ... uglavnm spustiš bremze pa prletiš u dolino nasmejan do ušes :D
Ena par slik => @Shrani.si

mjuzik: Moveknowledgement - Hands [Pump Down!!! 2011]
Shrani.si

Ni komentarjev: