torek, 11. september 2012

Bohor in Gorjanci 2012 - TrbowleTV

8.septembra 2012 smo krenil v posavje (no vsaj jst mislm da smo bli v posavju, lahkude se motm :)).
Simon iz Brežic se je ponudil za vodiča, pa smo izkoristl priliko in šli pogledat traila na Bohor, pa še enga na Gorjancih, ki ga pa tudi posavci urejajo.
Prvi trail iz Bohorja leti ku svina. Najprej treba malo porint bicikl do "okna", potem pa praktično spust do doline po široki vlaki, ki pa je zaraščena s travo, ampak se lepo vidi enosledna špura po kateri se ga žge na polno.
Drugi spust iz Bohorja pa po markirani pešpoti. Najprej malo asfalta, potem pa kamni in korenine po singlci. No na sredini je treba 2x pašnike prečit, pa duri za zabo zapirat, sicer pa tudi tlele fajn leti. Pa nobenga podplatarja nismo srečal :)
Posavski trio pa smo zaključil na čisto drugem koncu. Gorjancih. Nad Šutno je hrib Planina in tle so Brežičani (tako je bilo meni rečeno) naredil prou posrečen trail. Par objektov, flownu, vzdrževanu ... nad mojimi pričakovanji za podgurje :D
Ker pa se vračamo domov mimo Gabrja pod Gorjanci, smo pa še na Trdinov vrh na hitro uletel in zaključil dan kot se spodobi v lokalni gostilni pod Gorjanci :)
Fajn je blu štiri različne traile v enem dnevu prefurat.
Par slik si je možno TLELE ogledat.
OnBoard posnetki by M4re Fink. Sicer smo pa fural Bojč, Boštjan, Gogi, Janko, Klemen, Kuri, Nikoli proti vetru, M4re in majh. Janša nas je pa s kombijem šatlou. Carsku!
mjuzik: Milk Drinkers - Foreplay in Milk Drinkers - Scream [Leather Nation EP (2012)]
Iz Bohor v septembru 2012

Bohor v septembru a Mountain Biking video by majh

4 komentarji:

taideja pravi ...

Živjo, mene pa zanima katera pešpot je prvi trail? a je to na "bolnico", "javornik" al je "grebenska"?
Druga je klasika, prva mi pa ni jasno... tnx

taideja pravi ...

Živjo, mene pa zanima katera pešpot je prvi trail? a je to na "bolnico", "javornik" al je "grebenska"?
Druga je klasika, prva mi pa ni jasno... tnx

majh / TrbowleTV pravi ...

Helou. Pardon za pozen odgovor ampak sploh nisem opazil komentarjev ... bolj mrtvilo ponavadi tukaj :)
Na prvi trail prideš takole: izpred gostilne na vrhu, greš proti razglednemu "oknu", potem pa po trailu dol na makadamsko cesto. Po makadamski cesti enih 500m malo v hrib, potem pa levo na gozdno vlako (pot). Od tu naprej pa samo še leti v dolino ... konča se pa pri "avtobusni postaji" oz. par 100m prej na asfaltu. Vmes ko leti je sicer ene par razcepov, ampak točno ti jih pa ne morem povedati. Samo ne se preveč desno držati, ker lahko končaš v neki dolini (vsaj tako sta rekla kolega ki sta zabluzila :)).

Anonimni pravi ...

V bistvu tako, kot je reku Majh, greš od koče do okna, nadaljuješ po singlci do makadama (lesene stopnice), od tam pa slab km malo v hrib, tam pa (levo)na Grmado...od tam imaš več različnih variant...vse so leteče. To poljetje bomo imeli akcijo in bomo očistili še ostale variante