sreda, 04. september 2013

Sarajevo 2013

Na netu opazim tole http://www.valterise.ba/ ... pol pa tut ni blu več dolgo, da smo se zmenil in krenil proti Sarajevu.
V petek zarana smo spakiral in krenil kr čez Banjo Luko in Jajce do Sarajeva. Dolga pot, ampak se splača u izi vozit in spremljat okolico ... recimo ko pred bajto vidiš za šlepar lubenic in napis "Domače lubenice, al so svjetse!" :D
Ho(s)tel noben problem najti. Par minut od čaršije, z garažo, videovarovano, pa še receptorka je bla nonstop na čiku pred avto ... uglavnm nobenih panik pred kakšno tatvino, kot so me nekej strašil pred odhodom.
Sarajevo je pa posrečenu sicer. Enu taku domače laganu vzdušje. Ma tu pač si treba cajt vzet in probat ...
V soboto dopoldne smo z Bojčem in Mholom krenil pogledat dogajanje "Valterise" ... pa smo bli prezgudni, so bli še vsi čist u izi pa pripravljal zadeve :D. No pa smo šli naprej z bicikli pogledat staro DH progo, katero pa smo seveda falil in končal na planinah ob koči, kjer smo vedril, ko je nevihta iznenada prletela.
Čist fajn, ko takole na blef najdeš kočo, streho, postrežno z izborom rakij :)
Dol grede se je pa Mhol kr skipal čez balanco, skoču direkt na glavo in potem počival do nedelje, ker ga je vse bolelo. Pa smo mu lepu rekl, da si ni pametnu izposojat karbonskega GT Fury-a, ker pač kipa :D
Pa po novem dodajam še "ne skači na glavo, če nisi prepričan da imaš neck-brace na sebi" :)
V nedeljo dopoldne sva z Bojčem skočila pa še na drugo stran Sarajeva. Olimpijski objekti z bob stezo so pač rajcal. U izi vzponček čez mesto. Domačini pričajo in nama razlagajo svega i svašta. Na vrhu zveva za restavracijo ... ampak se je bilo potrebno do nje spustiti v kontra smer, pa jo bomo drugo leto obiskal.
Na startu bob steze srečava dva domačina s poskusom bicikla. Lokalca sta naju potem napsihirala, da je kolega odprti zlom pokasiral na armaturi ki je gledala iz betona, pa da so luknje v stezi ... ja OK, bova šla pa malu bul počas ... jst sm si razlagou, da tu folk fura in je pač tulk poflikanu, da se da normalnu dol spustit. No na konc se je izkazalu, da sva za brezveze pakne kurila :) Spucana, poflikana, 100% vozna bob steza. Nasledjič se gre pač brakeless, chainless,...
Popoldne smo si pa še downtovn dirko pogledal. Čist hudu strasirana proga čez mesto. Ampak sej tu se bo pa že vidlu v drugem filmčku.
Enih par SLiKc
mjuzik: Stanton Warriors - Superstar (Marten Horger Remix)
hja če smo že 8ur dol pa 6ur nazaj poslušal ekektronko, nej bo pa še v filmčku :)


Dirka v spustu ValteRise 2013.
Poročilo s tekme z rezultati in slikcami seveda na MTB.si.
mjuzik: Destructo - 2112 (Original Mix) [Higher EP 2013]

Ni komentarjev: