torek, 17. julij 2018

Kad Si Gladan Nisi Svoj

Lani ko sem se vračal iz enga čist fajn festivala [letos ga pa ni :( ] mi je padel v uč. Pa potem zmanjka frej vikendov in pozabim čez zimo ... ampak evo, sm se nekaku zrajtou. Klek. :D
Nekje sem prebral, da je Klek zibelka Hrvaškega planinarstva. Se pravi, da gremo na hrib v nedeljo, sedaj ko je hype in so vsi pred TVji in gledajo "svjetsko prvenstvo u fudbalu" #vatreni :)

Start iz vasice Vitunj (ne pod avtom flaše soka pustit, ker zmanjka. Voda je ostala. Sreča, da s'm wiski doma pozabu. :D ). Markirana stezica pelje po hosti do grebena. Nekaj zaraščenih kratkih odsekov, ene 3x so markacije precej redko in je fajn, da imaš s sabo zemljevid z označeno potjo za dodatno orientacijo ;)
 

Po grebenu dalje pa se kažejo kr epski razgledi in pa lepa pešpot. Z biciklom sicer ne bom več tle hamlou, ampak zdej vem da tle pač ni lih furabilnu :) 
 

Planinski dom stoji točno na 1000m n.v. Hrane nimajo, je pa pijača mrzla in po kafetu diši iz koče.
Pa planince iz Krapine v Zagorju smo srečal. Katere hude face. Dva dni nazaj so imeli koline, tako da smo jedli frišne ocvirke #KadSiGladanNisiSvoj :D
 

Trejl proti Ogulinu je pa noru dober. Pa ene dva odseka sva z Rožo falila, taku da bi znalu bit vse skupej še bulš :O 
 

Ogulin? Čist na začetku "sela" kot pravijo domačini, sva ene domačine povprašala za gostilno, pa se je lokalc usedu na bicikl in naju vodil vse do centra in razlagal o mestu. Lepu.
Mensezdi, da bom ta vikend spet nekje južno od Kolpe :)

Vse slike pa na => GooglePhotos 

Ni komentarjev: